Een gootsteen verstopping kan vele oorzaken hebben. Vaak komt het door dat je overmatig of regelmatig te grote dingen wegspoelt. Vaak kan je met behulp van ontstoppingsmiddelen of een zogenaamde ontstoppingsveer zelf het probleem oplossen. Mocht dit niet helpen is het verstandig om er voor te kiezen om een loodgieter in te schakelen, deze zijn gespecialiseerd en zullen het probleem vaak effectief op kunnen lossen.

Wat kost een loodgieter?

Er heerst een gedachte dat je de hoofdprijs betaald voor het inschakelen van een loodgieter. Niets is minder waar. Vroeger werden er hoge voorrijkosten gerekend die de prijs al snel deden opschroeven naar honderden euro’s. Er zijn collectieven waar loodgieters bij zijn aangesloten zodat er een betere prijs voor de consument kan worden gerekend. Dit komt dan vaak neer op een vast uurtarief. Een gemiddelde prijs voor het ontstoppen van de gootsteen is ongeveer €100 euro. Hier zit dan het volgende al bij in:

  • Gebruik van apparatuur
  • Voorrijkosten

Vaak is het ook nog zo dat als de loodgieter het probleem niet oplost je niet hoeft te betalen. Het zogenaamde no cure no pay. Je vraagt je misschien af wat voor apparatuur een loodgieter dan heeft behalve ontstoppingsmiddel en een ontstoppingsveer. De apparatuur die meestal gebruikt wordt is een machine die werkt met waterdruk, zo wordt de verstopping letterlijk het riool ingedrukt en is het voor nu in ieder geval opgelost.

Een loodgieter binnen 24 uur?

Wil je zo snel mogelijk een loodgieter in huis of op kantoor? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van onze offerte service. Het is verstandig om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken voordat je een keuze maakt. Echter kun je toch nog binnen 24 uur een loodgieter in huis halen. Zo weet je dus dat je niet teveel betaalt voor je opdracht en kun je ook nog besparen op de kosten omdat je voor de beste deal kunt kiezen. Maak daarom vandaag nog gebruik van onze offerte service.

Bekijk ook deze pagina’s over loodgieters:

> Kosten loodgieter
> Kosten lekkage
> Kosten loodgieter inschakelen
> WC ontstoppen
> Zakelijke loodgieter
> Offertes